• images/projects/Community/StMarks/01_StMarks.jpg
  • images/projects/Community/StMarks/02_StMarks.jpg
  • images/projects/Community/StMarks/03_StMarks.jpg
  • images/projects/Community/StMarks/04_StMarks.jpg
  • images/projects/Community/StMarks/05_StMarks.jpg
  • images/projects/Community/StMarks/06_StMarks.jpg
  • images/projects/Community/StMarks/07_StMarks.jpg
  • images/projects/Community/StMarks/08_StMarks.jpg

St. Mark’s Episcopal School

This middle school wanted to renovate an existing office warehouse into a modern, educational facility in the West University area of Houston. The five-month renovation consisted of multiple classrooms, a design lab, a half-court gym, a teacher work room, two staff offices, a conference room and a reception area.

The design featured classroom fronts inspired by Neoplasticism artist Piet Mondrian that infused film on glass with classic primary colors to inspire creativity for the students. Wall-to-wall writeable surfaces for teaching and interacting are included in both the classrooms and hallways. The color blue was selected to be emphasized throughout the campus, through an accent wall and carpet tiles because it promotes physical and mental relaxation while enhancing self-expression and communication.

All furniture pieces were chosen to promote flexibility and collaboration within the classrooms. A custom green screen was installed in the design lab for the school's photography and filming programs. Our graphic designer created the personalized room plaques and a custom Donor Wall to display the donor names, routed into stained maple wood boards.


  Community & Hospitality Projects